OTHER WORKS

2018

SMITTAN – en mörk, apokalyptisk thrillerserie för P3 av Jessica Schiefauer

Linnea och Yasser är i tjugoårsåldern, kära och håller på att forma sina liv som fylls av fest, vänner och studier. Plötsligt dyker märkliga fall av övergrepp upp på nyheterna, män som angripit sig på kvinnor på offentliga platser. Fallen kan snart kopplas till en mycket smittsam sjukdom som kommer att ställa både relationer och samhället på sin spets. Vem väljer man att lita på när man inte ens kan lita på sin egen kropp?

2017

VÅRA KEMISKA HJÄRTAN – översatt till svenska av Jessica Schiefauer

John Green möter Rainbow Rowell i denna oemotståndliga berättelse om den första kärleken. Våra kemiska hjärtan är Krystal Sutherlands debutroman.

Henry Page är en obotlig romantiker. Han har bara aldrig upplevt den stora kärleken. Inte ännu i alla fall. När Grace Town haltar in i hans liv med käpp, för stora pojkkläder och duscha verkar inte stå högst på hennes att göra-lista, vet han att det är på väg att ändras. För alltid.

Våra kemiska hjärtan är en stark påminnelse om den första bitterljuva kärleken och insikten om att livet trots allt, så småningom, går vidare. Bara inte med varandra.

2015

”VOMB” – a short story (taking place in the same fictive world as the novel ”BÄRARNA), published in ”Andra vägar – tio nya utopier

”I Jessica Schiefauers novell Vomb kan den som har råd välja mellan vanlig graviditet eller att bära sitt barn i en extern livmoder, en vomb. Den ger fysisk närhet mellan barn och förälder men kan flyttas mellan föräldrarna, vilket gör att de (två eller fler) kan turas om att bära barnet. Vomben är ständigt uppkopplad mot diverse mätinstrument och utgör ett självrenande system, och vombbarnen blir friskare och mer intelligenta än livmoderbarn. I novellen får läsare följa ett ungt pars graviditet och de valmöjligheter som vomben medför. Vilka nya svårigheter kommer med den trygghet vomben erbjuder för det ofödda barnet? Schiefauer visar att utopiska visioner (som en säker graviditet) kan paketeras på ett problematiserande sätt, med utrymme för konflikter. Vi skulle behöva mer av den typen av litteratur, när tekniken nu flyttar allt längre in i våra liv och kroppar; berättelser om vad den gör med oss psykologiskt och med våra relationer.”

Eva-Lotta Hultén, GöteborgsPosten

2012

”POSE”, a short story about a young boy falling in love with an adult woman. Published in the collection ”HET”